עוגת גבינה אפויה-בריאותית

חומרים(20 מנות):

3 קופסאות של גבינה לבנה 5%
1 גביע יוגורט 3%- 250 מ"ל
1 כוס סוכר חום או 1 כוס "ממתיק"
5 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
5 כפות קורנפלור
5 ביצים
1 כף קמח תופח
2 כפות צימוקים (לאוהבי צימוקים בלבד(
מעט קינמון ׁ(לא חובה)

לקרם:
1/2 כוס חלב
שאר חבילת הפודינג
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים. מערבלים יחד יוגורט עם גבינה, 1/2 כוס סוכר, 5 כפות אבקת פודינג, קורנפלור, קמח וחלמונים. הכוונה לערבוב מינימלי - רק עד שהתערובת מתאחדת.
מוסיפים צימוקים וקינמון ומערבבים ידנית.
מקציפים חלבונים עם הסוכר הנותר עד שמתקבל קצף יציב.
מוסיפים את הקצף בקיפול לתערובת הגבינה.
אופים בחום בינוני בתבנית עגולה (בקוטר 24 - כך היא יוצאת גבוהה) מרופדת בנייר אפיה. בתחתית התנור יש להניח תבנית מלאה מים. אם במהלך האפיה הם נגמרים, יש להוסיף עוד.
אופים עד שהעוגה זהובה ויציבה - כ-50 דקות. משהים בתנור הכבוי עד שהיא מתקררת. הופכים על צלחת הגשה ומורחים את הקרם. העוגה טעימה להפליא גם בלי הקרם.
ערכים תזונתיים למנה: 145 קלוריות, 60 מ"ג סידן.