אופציה נהדרת לארוחה עיקרית ושילוב ירקות בתפריט הילדים:
500 גרם פסטה ברוחב נינוני
200 גרם פטריות
150 גרם אפונה קפואה או טרייה
4 עגבניות אדומות וחתוכות לקוביות
2 גזרים חתוכים
3 שיני שום
7 זיתים
10-20 עלי בזילקום
שליש כוס שמן זית/קנולה
שליש כוס חומץ בלסמי
150 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5%/ טופו חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
חותכים את הפטריות לחתיכות ומטגנים במעט שמן זית על אש בינונית, עד שהן מתרככות מעט.
מבשלים קלות את הגזר בסיר עם מים, וכשהוא מתרכך מעט מוסיפים את האפונה ומבשלים שתי דקות נוספות. מוסיפים לפטריות את העגבניות החתוכות, הגזר המבושל, האפונה, הזיתים, השום והמלח. מבשלים את הפסטה, מורידים מהאש מסננים ומוסיפים שתי כפות שמן זית. מערבבים ומשהים עד להתקררות. מניחים בקערה את הפסטה, מוסיפים לה את תערובת הפטריות, הגזר והאפונה ואת קוביות הגבינה. קוצצים פנימה עלי בזילקום. מוסיפים את שארית השמן והחומץ הבלסמי. מערבבים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
ערכית תזונתיים למנה: 300 קלוריות, 15 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 141 מ"ג סידן, 5 מ"ג ברזל, 50 מ"ג ויטמין C.