מרק כרובית

מצרכים ל 8 מנות
כל מנה 0 מ"ג כולסטרול, 95 קלוריות

- 1 כרובית בינונית במשקל כ-400 גרם או 1 חבילה כרובית מוקפאת , מופשרת
- 1 כף שמן
- 2 כפות קמח
- 4 כוסות מים
- 200 גרם אפונה מוקפאת (1/2 חבילה), מופשרת
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
- 2 כוסות חלב דל שומן (1% שומן)
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- 1 כף שמיר קצוץ

להגשה: 8 כפות זרעוני חמניות קלופים וקלויים.

מפרידים את הכרובית לפרחים (אם משתמשים בכרובית טריה,שורים לדרות אחדות במי מלח ושוטפים היטב). מחממים את השמן בסיר גדול,מוסיפים את הקמח ומשחימים קלות תוך בחישה. מוסיפים את המים,את פרחי הכרובית ואת האפונה. מכסים למחצה את הסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את אבקת המרק ומבשלים 8-10 דקות נוספות. מוסיפים את החלב,מתבלים במלח ובפלפל לבן לפי הטעם ומבשלים 5 דקות נוספות. לפני ההגשה זורים על כל מנה 1 כף זרעוני חמניות קלופים וקלויים ומגישים חם.