מצרכים ל 8 מנות
כל מנה 0 מ"ג כולסטרול, 72 קלוריות לספל
- 2 כפות שמן תירס או חמניות
- 3 בצלים בינוניים , פרוסים דק
- 5 כוסות מים
- 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
- 3/4 כוס מים חיים
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גרם)
- 500 גרם פטריות שמפיניון קטנות,שלמות,טריות או משומרות
- אבקת צ'ילי (פלפל אדום חריף) לפי הטעם
- קורט מלח
מחממים את השמן בסיר גדול.מוסיפים את הבצל ומאדים עד שיעשה שקוף. מוסיפים את המים. בכלי נפרד ממיסים את אבקת המרק במים החמים,בוחשים פנימה את רסק העגבניות ומוסיפים אל הסיר.
בוחשים היטב ומוסיפים את הפטריות. מתבלים באבקת צ'ילי ובמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מגישים חם.