מרק ירקות וגרונות הודו

מצרכים ל 10 מנות
כל מנה 35 מ"ג כולסטרול, 70 קלוריות לספל

- 750 גרם גרונות הודו ,חתוכים לפיסות באורך 5-6 ס"מ
- 8 כוסות מים
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 200 גרם שעועית ירוקה או צהובה מוקפאת (1/2 חבילה) ,מופשרת
- 200 גרם סלרי מוקפא (1/2 חבילה) מופשר
- 200 גרם גזר גמדי מוקפא (1/2 חבילה), מופשר
- 1/2 כוס אפונה או גרעיני תירס מוקפאים,מופשרים
- 2 עגבניות בשלות,חתוכות לקוביות
- 1 בצל, קצוץ גס
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- קורט מלח
- פלפל לבן לפי הטעם
- קורט סוכר
- 1 כף פטרוזיליה
- 1 כף שמיר

מפשירים את גרונות ההודו ושוטפים היטב.שמים בסיר בישול את גרונות ההודו והמים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. מסירים מדי פעם את הקצף המצטבר. מגביהים את האש ומוסיפים את אבקת המרק,השעועית,הסלרי,האפונה או התירס,העגבניות,הבצל והשום.מביאים לרתיחה.מתבלים במלח,בפלפל הלבן ובסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על להבה נמוכה מאוד (רצוי להשתמש בלוחית אזבסט). כ-15 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר. מגישים חם.

הערה: ניתן להחליף את השעועית,הסלרי,הברוקולי והגזר ב-600 גרם תערובת ירקות מוקפאים ( 1/2 1 חבילות)