מצרכים ל 6 מנות
כל מנה 250 קלוריות לספל
- 1 כף שמן
- 500 גרם שעועית
- בצל גדול
- 5-6 שיני שום כתושות
- עגבנייה
- 2 עצמות מרק
- 3 כפות אבקת מרק בשר דל קלוריות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית כמון
- 1 קופסת רסק עגבניות
משרים את השעועית במים במשך הלילה,שופכים את מי ההשריה. מרתיחים את השעועית במים ולאחר הרתיחה שופכים את מי ההרתחה.
מטגנים את הבצל והשום בשמן עד שיזהיבו, מוסיפים את העגבנייה,השעועית ועצמות המרק ומכסים במים (10 כוסות). מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשעועית תתרכך (בסיר לחץ יספיקו 40 דקות). מסירים את המכסה,מוסיפים את אבקת המרק,התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים בלי כיסוי במשך 20 דקות נוספות עד שהמרק יסמיך.