א. עשר דקות לפני כל ארוחה יש לשתות שתי כוסות שתייה. הנוזלים ששותים לפני הארוחה מגיעים מיד לקיבה ומפעילים במגע עם דופן הקיבה את המנגנון המשדר שובע למוח. הזמן עד הגעת השידור מהקיבה למוח נמשך כ-20 דקות. שתייה עשר דקות לפני תחילת הארוחה מקצרת בכמחצית את הזמן הדרוש לקבלת תחושת שובע במוח.
ב. פיזור שתייה על פני כל שעות היממה עוזרת במניעת רעב ומוסיפה לתחושת שובע מתמשכת.
ג. שתייה בכמות גדולה חשובה בשטיפת חומרי הפסולת שנוצרים מפירוק ושריפת השומנים בתהליך ההרזיה. הצטברות חומרי פסולת עשויה לגרום לצבירת נוזלים- ועיכוב בירידה במשקל.
ד. שתייה בכמות גדולה חשובה למניעת עצירות. הנוזלים נספגים לחלל המעיים על ידי הסיבים שלא מתעכלים ובכך מונעים עצירות.
ה. שתייה בכמות גדולה חשובה לשמירה על מראה העור, רעננותו ומניעת נפילתו.
ו. שתייה בכמות גדולה מונעת עלייה בשיעור המלחים בדם ובכך מונעת היווצרות אבנים בדרכי השתן.
ז. שתייה בכמות גדולה חשובה לשמירה על טמפרטורת גוף קבועה וחיונית לתפקוד כל המערכות.
ח. מומלץ לשתות 10-12 כוסות נוזלים ליממה.
המדד הטוב ביותר לכמות הנוזלים שיש לשתות הוא צבע השתן: אם השתן כהה- לא שתיתם מספיק !
בהצלחה ,
ד"ר אריק ויסבורד